Forlænget frist i Grønland

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere må stadig gerne søge job i Grønland, selv om der endnu ikke er tegnet en ny overenskomst på de grønlandske skoler.

Grønlands Lærerforening og Danmarks Lærerforening havde ellers givet Hjemmestyret en frist til den 1. oktober. Herefter ville de to foreninger genindføre deres blokader henholdvis mod at læse overtimer og mod at søge job i Grønland. Men nu er skæringsdatoen for, hvornår der skal foreligge en ny overenskomst, udsat på ubestemt tid.

Det er der to årsager til. Den ene er, at urafstemningen om fusionen af de to lærerforeninger i Grønland, GLF og IK, først slutter lørdag den 10. oktober. Samtidig tyder de hidtidige kontakter til Hjemmestyret på, at det vil lykkes at finde en løsning, når først der kun er én lærerforening at forhandle med.