Tvind skaber kontrol

Undervisningsministeriet har lært af Tvindsagen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For at undgå en gentagelse af Tvind-sagen vil undervisningsminister Ole Vig Jensen stramme op omkring kontrollen af statens bevillinger. Derfor bliver der nu oprettet et økonomisk kontrolkorps med 12 fuldtidsansatte i Undervisningsministeriet.

Kontrolfunktionen skal sikre, at der ikke snydes med statens penge i de 1350 institutioner, der finansieres af Undervisningsministeriet.

Det nye korps skal forbedre kontrollen med skolerne ved at gøre det hele mere enkelt og gennemskueligt. Kontrolkorpset vil have beføjelser til at lave særlige undersøgelser ude på skolerne, ministeriet vil 'fremskynde gennemgangen af regnskaberne', så man kan finde eventuelle syndere tidligere. Og skoler, der omgår reglerne eller ligger lige på grænsen, vil fremover blive holdt under særligt opsyn.

Initiativet til den øgede kontrol kommer som svar på statsrevisorernes kritik af, at Undervisningsministeriets kontrol med Tvind-koncernen ikke har været tilstrækkelig.

- Det er min vurdering, at tilsynet med Tvindskolernes overholdelse af tilskudsreglerne inden for de frie kostskolers område gennem en lang årrække ikke har været effektivt nok. Jeg har indskærpet, at der for fremtiden må anlægges en mere stram og konsekvent praksis, siger Ole Vig Jensen.

Kontrollanterne vil komme til at koste omkring 10 millioner kroner årligt.

don