Kredsenes fremtidige økonomi

Storstrøms Amt og 43 andre delegerede har ovenstående punkt med på kongres

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sammen med opfordringen til de kongresdelegerede om at støtte punktet fremsendte vi følgende begrundelse og forslag til handling.

De senere års decentralisering af kvantitative og kvalitative opgaver og krav har medført forøget aktivitet i kredsene med et efterfølgende pres påøkonomien.

På den baggrund ønskes nedsat et udvalg under hovedstyrelsen med det formål at få analyseret det økonomiske grundlag for kredsenes fremtidige virke.

Udvalget kan eventuelt fremkomme med forslag til økonomiske udligninsordninger i foreningen med henblik på at styrke økonomisk svagere kredse i forhold til de fremtidige arbejdsopgaver.

I udvalgets analyse kan indgå kredsens størrelse, medlemstal, nuværende kontingent og antallet af kommunale og andre forhandlingsparter.

Udvalget tænkes sammensat af medlemmer af hovedstyrelsen, kredsene og amtskredsene.

Udvalgets arbejde behandles på ordinær kongres 1997.

På de sidste to kongresser har der været forslag fremme, hvor spørgsmålet om kontingentudligning mellem kredsene var emnet. Denne debat ønsker vi ikke at fortsætte på overenskomstkongressen - så dette er altså ikke et forslag til kontingentudligning.

Imidlertid mener vi, foreningen har et alvorligt problem i de meget forskellige vilkår, der gives medlemmer og kredsstyrelsesmedlemmer afhængigt af geografisk placering med videre.

Man kan opstille mange scenarier for, hvor galt det vil gå, hvis vi ikke gør noget. Men dels er forskellene beskrevet ved tidligere lejligheder, dels er det mere erkendelsen af, at der er forskelle, og at spørgsmålet må behandles nu, vi ønsker rejst her.

Efter vores opfattelse skal forskellene udlignes, hvis vi stadig skal fastholde en fælles fagforening, men på hvilke områder og hvordan det kan lade sig gøre, erkender vi, at man ikke kan komme med bud på umiddelbart.

Det mener vi, et udvalg må arbejde seriøst med og komme med forslag til på baggrund af et nærmere defineret analysearbejde.

De delegerede, som har støttet forslaget hidtil, repræsenterer både store og små kredse, og enigheden strækker sig altså så langt, at problemet er alvorligt, og at der må gøres et eller andet ved det.

Denne enighed ønsker vi slår fuldt igennem i foreningen, således at forslag om nedsættelse at et udvalg med videre får bred tilslutning på kongressen, og det behøver ikke nødvendigvis tage lang tid.

Richard Vincent Samuelsson er kredsformand for Danmarks Lærerforening, Kreds 65