Skole-tv genopstår

Efter næsten 20 års fravær er skole-tv tilbage i nyt og smart design

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Radio går den 28. september i luften med en ny og frisk udgave af det gamle skole-tv. De nye undervisningsprogrammer vil blive sendt hver mandag til fredag under navnet @bc-TV.

Programmet 'Clips!', der sendes hver mandag, vil i efteråret have temaerne miljø og information, kommunikation og viden. Miljøprogrammerne henvender sig til børn i 3.-6. klasse, mens programmerne om information, kommunikation og viden primært er målrettet til folkeskolens ældre klasser.

Tirsdagens '@zone' er et program, der beskæftiger sig dels med de sprog, der undervises i i skolerne, dels med refleksioner over vores kultur og identitetsdannelse. Efterårets udsendelser tager udgangspunkt i engelsk for 8.-10. klasse.

Det direkte program 'Klik!' sendes hver onsdag og inddrager i høj grad seerne via den nye teknologi. Seerne kan komme med online-indlæg i en rulletekstdebat, som foregår direkte på skærmen via Internettet.

Hver torsdag viser programmet 'Velour' film, der ikke nødvendigvis knytter sig til hovedtemaerne. Det kan for eksempel være Odysseen som tegnefilm.

@bc-TV er tilrettelagt sådan, at det kan benyttes både som en slags udvidelse af børnenes skolegang og som en integreret del af undervisningen i skolen. Børnene kan se det, når de kommer hjem fra skole, nøjagtig ligesom de ville se enhver anden form for tv, og lærerne kan vælge at bruge udsendelserne som et supplement til undervisningen. Alle udsendelser er tilgængelige gennem amtscentraler og biblioteker. Folkeskolen kunne i sit nummer 21 afsløre, at skole-tv var på vej.

ab