Kurt Per Jørgensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, at vi fredag den 28. august 1998 om morgenen på skolen modtog den triste og uforståelige meddelelse om, at Kurt Per Jørgensen pludselig var død torsdag aften den 27. august 1998, efter at han havde været i skole hele dagen og deltaget i et forældremøde om aftenen, og hvor han tilsyneladende havde haft en god dag og en god aften.

Kurt Per Jørgensen kom til Skovbakkeskolen i Odder den 1. august 1981 og har i alle årene siden været en kollega, som var kendt og værdsat ikke mindst på grund af hans ærlige og åbne facon og hans venlighed og hjælpsomhed.

Hans interesseområder var især fysik, biologi, historie, elektronik og edb, og foruden at være lærer på skolen hjalp han også med til at holde vores audiovisuelle apparatur i orden, og da vi for år tilbage fik edb-maskiner på skolen til undervisningsbrug, var det også ham, der helt naturligt skulle være vores edb-vejleder.

Man gik aldrig forgæves, når man henvendte sig til ham - ligegyldigt om man var elev, kollega, medarbejder eller fra ledelsen. Han havde altid tid til at give et godt råd med på vejen eller springe hjælpende til for eksempel omkring opsætning af en computer eller meget andet.

Kurt Per talte altid pænt om sine kolleger og øvrige samarbejdspartnere, og det er vores indtryk på skolen, at han var meget glad for sit arbejde og arbejdsplads. Han var glad for eleverne og kollegerne, og han har altid været en meget reel, stabil, engageret og loyal medarbejder. Han kunne tale med alle, var god til at lytte, var høflig og tilbageholdende.

Han brugte ikke megen tid på beklagelser, men glædede sig over det, der nu var hans liv.

Han var også meget glad for sin familie og selvfølgelig især hans kone og to døtre, som han ofte talte om med stolthed.

Også politik, hus, have, madlavning med videre var noget, der optog ham.

Han havde rigtig mange interesseområder.

Kurt Per Jørgensen blev 50 år i sommerferien, og han havde i den anledning den første fredag efter sommerferien inviteret os alle på skolen til fødselsdagsfest sammen med familie og venner.

Kurt havde selv lavet maden, og det blev en rigtig god og festlig dag.

Ingen af os tænkte dengang på, at det skulle ende så brat.

Vi vil på skolen komme til at savne Kurt Per Jørgensen meget.

Vi vil mindes ham med vemod og respekt, og vore tanker går til hans kone Carla og de to døtre Randi og Nanna.

Æret være Kurt Per Jørgensens minde.

På skolens vegne

Per Møller Nielsen