Anmeldelse

Malta

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Øriget Malta er det - for der er i alt tre beboede øer og flere ubeboede. Vi hører mest om hovedøen med alle turisterne. Men hertil kommer frugtleverandøren Gozo og den lille bitte Comino, og det hele er ikke meget større end Als i areal. Bogen indgår i serien om vore nye partnere i EU - og denne titel er forhåbentlig ikke den sidste i rækken.

Gennem de to piger Sarah og Maxine indføres vi i ferielandet, øsamfundet, kirkens rolle, venner, fester og fremtidsdrømme. De er med til, at eleverne kan identificere sig med at være ung i Malta. Og måske har eleverne selv været der, så ferieminder nu kan sættes i et større perspektiv. Her er personlige beretninger, skæbner og historiske, geografiske og samfundsmæssige baggrunde og fakta om landet.

Turismen fylder naturligvis meget i indholdet, da det er Maltas absolut største indtægtskilde i dag. Det udmærkede danske feriecenter på øen får omtale og reklame for alle pengene, og her føres den oprindelige LO-ide om at gøre centret til et sted for alle danske arbejdere videre. Direktøren omtaler det som ". et lille stykke Danmark, hvor der er plads til alle".