Debat

Det vigtigste er fagligheden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At 10,1 procent af de danske afgangselever opnår mindre end karakteren 6 ved de afsluttende prøver, er isoleret set ikke noget at være stolt af. Men når man samtidig ser på baggrunden herfor nemlig at de faglige krav er blevet skærpet så er situationen naturligvis ikke helt den samme. Dog må det fastslås, at det aldrig kan være tilfredsstillende, at over en tiendedel af eleverne opnår dumpekarakterer skærpede faglige krav eller ej. Ideen med at skærpe de faglige krav er jo, at eleverne skal lære mere ikke at de afsluttende prøver skal være sværere, for at flere elever dumper. Dertil kommer, at Pisa-undersøgelsen jo såre præcist pegede på, at flere elever har store problemer med matematik og de naturvidenskabelige fag også set i international sammenhæng. Så bortforklaringerne i lederen i sidste nummer af Folkeskolen holder ganske enkelt ikke vand. Jeg vil have øjnene stift rettet mod resultaterne af matematikprøverne det kommende år, og viser det sig igen, at dumpeprocenten stiger, så må folkeskoleforliget genåbnes med henblik på at styrke matematikundervisningen væsentligt. Der skal ikke herske tvivl om, at Dansk Folkeparti anser det for meget centralt, at man mestrer de naturvidenskabelige fag. Forudsætningen for, at flere unge på sigt kan fatte interesse for naturvidenskaben og dermed også vælger at studere disse fag på universiteterne, hvad der er et skrigende behov for i det danske erhvervsliv, er, at der lægges et solidt fundament i folkeskolen. Fagene matematik og natur/teknik er helt centrale i den forbindelse. Jeg afventer med spænding de nyeste resultater fra matematikprøverne, og Dansk Folkeparti er som sagt parat til også at drage nytte af erfaringerne fra andre lande, så matematikniveauet kan højnes.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler