Anmeldelse

Verden i tal

Geografiske oversigter og tabeller - 17. udgave

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her i 2005 kommer den 17. udgave af "Verden i tal", og man kan vel næsten kalde den en klassiker i geografifaglige sammenhænge. Denne udgave er bygget op om nye tal og oversigter, der giver eleverne geografisk overblik, som kan bruges til at forstå en verden i udvikling, der ofte skifter "ansigt". Bogen er udarbejdet således, at eleverne stifter bekendtskab med mange forskellige faglige facts, som kan bruges til det daglige arbejde med geografifaget.

Bogen giver bestemt et godt overblik på mange områder: International statistik, befolkning, forbrug, produktion og handel.

Bogen indeholder også et "minileksikon", hvor stater, kolonier og regioner kort beskrives. Især dette afsnit giver eleverne et overblik over de lande, der senere præsenteres i tal og oversigter. Det er dog ærgerligt, at der ikke sammen med leksikonet er et kortmateriale, der kunne placere de forskellige lande geografisk, således at man vil få et samlet overblik i en og samme bog.

Opbygningen af bogen er logisk, og den er nem at bruge som opslagsbog. Alle tal og oversigter i bogen er bearbejdet, således at de er sammenlignelige, hvilket gør dem yderst brugbare i det faglige arbejde.

Verden er i udvikling, nye tal, nye grænser og nye lande. Den 17. udgave af "Verden i tal" giver en meget præcis og faktaorienteret opdatering. En opslagsbog til geografi og samfundsfag i de ældste klasser i folkeskolen, men kan bestemt også bruges i gymnasiet og på lærerseminariet i bestemte faglige sammenhænge.