Anmeldelse

Frankrig

Et land i Europa

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I serien "Et land i Europa" beskrives i denne bog et af Europas største lande, Frankrig.

Bogen sætter fokus på Frankrigs mange nuancer: Kunst, gastronomi, vin og turisme. Bogen beskriver også livet i storbyer og på landet. Hele første afsnit behandler den franske historie fra middelalderen til det moderne Frankrig. Bogen kan bruges i geografiundervisningen og eksempelvis i samfundsfaglige sammenhænge. Materialet er klart rettet mod elever i de ældste klasser i folkeskolen. Bogen indeholder mange geografiske udfordringer på både de kulturgeografiske og naturgeografiske områder.

Bogen vil være særdeles anvendelig i undervisningen i geografi, hvor der sættes fokus på en alsidig forståelse, idet materialet breder sig ud over mange geografiske fagområder. Bogen indeholder en alsidig tilgang til det franske, og det giver bestemt eleverne grobund og inspiration til at arbejde videre. Bogen har et fint opslagsregister og en fin faktaside sidst i materialet.

Skal man på lejrskole i Frankrig, skal bogen selvfølgelig med i rygsækken. Den kan fint være en del af den rejselitteratur, man skal bruge, når man rejser rundt i Frankrig.

Der er god sammenhæng mellem tekst og billeder. Billederne er af høj kvalitet og er bestemt dragende for læserne.

Uden at ødelægge det gode helhedsindtryk kan man måske ærgre sig over, at der mangler rigtig gode kort i materialet. Der er ganske få kort, som kun giver et overfladisk billede af Frankrig.

Men bogen anbefales til alle geografilærere og til alle frankofile, der ofte besøger det store land i Sydeuropa.