Valgløfter blev til sparerunde

Thor Pedersens sparerunde bremser valgløfterne for folkeskolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere dansk- og matematiktimer i de små klasser, aktuelt og velfungerende undervisningsmateriale og en computer til alle elever fra 7. klasse. Sådan lød nogle af Venstres valgløfter før regeringsskiftet.

Undervisningsminister Ulla Tørnæs har da også taget fat på at forsøge at virkeliggøre dem, men samtidig har mange kommuner udpeget folkeskolen som spareobjekt for at leve op til finansminister Thor Pedersens sparekrav:

'Det er umuligt at indfri jeres valgløfter på skoleområdet, hvis kommunerne gør folkeskolen til omdrejningspunkt for kommunale besparelser - og det på et tidspunkt, hvor elevtallet stiger', skriver formændene for forældreorganisationen Skole og Samfund og Danmarks Lærerforening i et åbent brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen og appellerer til ham om at sikre, at udgiftsstoppet ikke finansieres gennem en kvalitetssænkning i folkeskolen.

'Skal kommunerne leve op til undervisningsministerens kvalitetsmål på skoleområdet eller til finansministerens sparemål?', spørger de i brevet og håber, at Anders Fogh giver sin finansminister en seddel med hjemmefra, når han skal forhandle økonomiaftale med kommunerne.