Ingen danske ledere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da Børnetopmødet blev udskudt fra september til maj som følge af terrorangrebene i USA, nedprioriterede de vestlige lande deltagelsen.

Mange havde planlagt at sende stats- og regeringschefer af sted i september, men da mødet fandt sted i forrige uge, kom præsidenter, konger og dronninger hovedsageligt fra udviklingslandene. Langt de fleste vestlige lande var dog repræsenteret af ministre, men ikke Danmark. Den danske delegation var ledet af ambassadør Ellen Margrethe Løj. De andre nordiske lande havde prioriteret Børnetopmødet højere.

Fra Finland deltog præsidenten Tarje Halonen og fra Island socialminister Pall Petursson. Norge havde sendt minister for international udvikling Hilde Johnson, og fra Sverige var Hendes Majestæt Dronning Silvia til stede.

Powered by Labrador CMS