Forældre må ikke undervise

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Slagelseegnens Lærerkreds har opfordret Danmarks Lærerforening til at ændre politik for forældres overtagelse af undervisningen i forbindelse med, at lærerne er på kursus. Men det er der bestemt ikke behov for, mener man i hovedstyrelsen. Foreningens politik er nemlig helt på linje med folkeskoleloven, som også Undervisningsministeriet fortolker den - der er ikke hjemmel i loven til, at forældre kan påtage sig ansvaret for undervisning eller tilsyn med eleverne i skoletiden.

Fagligt udvalg vil dog nu kigge på, om ikke politikken fra Kongres 95 trænger til gennemskrivning, så der for eksempel ikke længere tales om U- og F-tid. Den vil så blive sendt ud til kredsene igen, så de bliver mindet om, at der faktisk er en politik, som siger, at lærere ikke skal deltage i skoleovertagelser, der ikke er aftalt med lærerkredsen.