Festlig fest

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om det samlet set blev et ja til overenskomsten, kan man godt fejre, at man selv har stemt nej. Så det gjorde Århus Lærerforening og fem andre lokale fagforeninger i sidste uge sammen med skuespilleren og komikeren Anne Marie Helger og Anders Bondo Christensen, der er formand for Nej-kampagnen OK02.

Meget rammende indledte Anne Marie Helger sin tre kvarter lange monolog 'Nytårstalen' på denne måde:

'Når de herskende ikke længere kan beherske sig, er det på tide, at de beherskede opfører sig mere ubehersket'.

Og det er netop, hvad Anders Bondo Christensen har tænkt sig at gøre. Han mener, der er grundlag for at fortsætte kampen for forbedringer af reallønnen på bekostning af Ny Løn.

'Vores forhandlere sidder ved den ene overenskomstforhandling efter den anden og forsøger at begrænse arbejdsgivernes skader. Men det er ikke nok at forsøge at undgå katastrofen. Vi må have større ambitioner i fagbevægelsen', sagde Anders Bondo Christensen til de lidt over 200 fremmødte.

Selv om det ikke blev et nej denne gang, mener han ikke, der er grund til at hænge med hovederne.

'Hvis vi står sammen og markerer os over for både arbejdsgivere og fagforeningsbosser, får vi en helt anden situation næste gang. 650.000 offentligt ansatte skal ikke finde sig i at blive kostet rundt med', sagde Anders Bondo Christensen.

Læs mere om Nej-kampagnens arbejde på www.ok02.dk

Vinder af weekendophold

Så er vinderen af Folkeskolens påskekryds fundet. Den heldige blev Marianne Bagge-Petersen fra Hillerød, som har fået besked om præmien. Hun kan nu glæde sig til et weekendophold på en af DLF's kursusejendomme. Løsningen på opgaven var 'Verdensmestre i læsning'.