Er børnekultur for erhvervslivet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med sin nye portal for børn og kultur har Kulturrådet for Børn skabt et godt udgangspunkt for erfaringsudveksling og vidensdeling på nettet, hvilket rådet selv fremhæver. Brugerne inviteres til at skrive kronikker, indsende ideer med videre, men umiddelbart udnytter man ikke nettets muligheder for åben diskussion og kommentering for eksempel af kronikkerne og andre indlæg. Særligt det sidste er blevet en udbredt praksis hos nogle af nettets nyhedsmedier, hvor det skaber aktivitet og dialog mellem brugerne. Det ville være oplagt for børn og kulturportalen, og jeg er sikker på, at man allerede har en værdig kandidat til topscorerlisten for læserkommentarer i den kronik, som Kulturrådets nu afgåede formand har skrevet under titlen 'Børn og kultur er samfundspotentiale'. Den indledes med følgende resume: 'Kreativitet og evnen til at improvisere er det, erhvervslivet vil ha'. Hvordan sikrer vi en udvikling, så fremtidens arbejdskraft netop opfylder disse krav? Ved at give børnene fantasifuldhed, evnen til at lege, evnen til at improvisere og navigere og ikke mindst evnen og mulighederne til at udvikle disse kompetencer. Her er børnekultur ét af redskaberne'. Mon ikke der findes nogle stykker, der kunne have lyst til at diskutere, om børn og kultur udelukkende skal kombineres for erhvervslivets skyld?

Måske skyldes de manglende debatmuligheder i portalen, at Kulturrådet ikke har gode erfaringer fra et debatforum på sin egen hjemmeside, hvor der siden april 2000 kun er skrevet 27 indlæg. Her har rådet nu ikke selv været særlig diskussionslysten. Flere af læserne har forsøgt at rejse en debat om Kulturrådets opfattelse af børnekultur, som ifølge læserne næsten kun handler om kultur for børn, mens man glemmer børns egne kulturelle udtryk eller kultur af børn. Den debat har rådet ikke forholdt sig til. I Lars Kolinds kronik tegner der sig måske et billede af, hvorfor det forholder sig sådan? Det kunne da i det mindste være interessant at få det emne debatteret, og Kulturrådet har med den nye portal alle muligheder for at åbne for debatten - og måske få aflivet nogle myter.

www.boernekultur.dk

Denne uges NETopNU er skrevet af Carsten Jessen