Debatoplæg om børnehaveklassen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forældreforeningen Skole og Samfund har i samarbejde med pædagogernes fagforening BUPL udgivet en pjece med titlen 'Børns liv skal hænge sammen - et debatoplæg om børnehaveklassen'.

I forordet skriver de to formænd Bente Sorgenfrey og Thomas Damkjær Petersen blandt andet, at børnehaveklassen skal forstås og lovgives som en integreret del af det samlede tilbud, samfundet har til børn - ikke kun som en del af skolen.

I øvrigt mener de, at børnehaveklasse skal være obligatorisk, men at det er vigtigt at sikre, at børnene fortsat får tilbud i børnehaveklassen, som bygger på leg og andre udviklende aktiviteter udviklet af pædagoger.

Næstformanden i DLF, Stig Andersen, undrer sig over, at foreningen ikke er inviteret med i samarbejdet.

'Det overrasker os, at BUPL og Skole og Samfund har udarbejdet en pjece om børnehaveklassen uden at inddrage Danmarks Lærerforening og børnehaveklasselederne. Ikke mindst på baggrund af at pjecen indeholder nogle overordnede synspunkter på indholdet i børnehaveklassen, som vi på væsentlige punkter er enige i', siger han.