Børnedeltagelse en succes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For første gang havde børn adgang til FN's talerstol og til at blive hørt i de forskellige paneldiskussioner. Faktisk blev de i mange tilfælde tildelt første spørgeret, og det var en stor succes. Unicef's generalsekretær Carol Bellamy vurderede, at børnedelegaterne var dem, der havde den største indflydelse på verdens ledere.

'Jeg tror virkelig, at det gjorde en stor forskel, at vi havde så mange børn som officielle delegerede. De gjorde et enormt indtryk på alle, der mødte dem - fra statsledere og hele vejen ned. Og de præsenterede en meget klar og samlet fremstilling af deres forhåbninger og forventninger. Jeg kan ikke forestille mig, at vi nu kan gå tilbage til samlinger om børn, uden at de unge selv er til stede for at repræsentere deres erfaringer og synspunkter', sagde hun på mødet.