Debat

Når man kløjes i test og i resultater

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Birgitte B. Marcussen har fået stavning og læsning galt i halsen i sin tygning af resultater fra landsundersøgelser af færdigheder inden for disse områder, jævnfør blandt andet Folkeskolen nummer ni og 14.

Landsundersøgelsen i 1977 drejede sig om læsefærdighed (målt med ordlæsningsprøven OS 400) - og de bornholmske børn klarede sig ved denne læseundersøgelse under landsgennemsnittet, hvorimod de ved den internationale IEA-læseundersøgelse klarede sig over landsgennemsnittet.

Det målrettede arbejde med sproglig opmærksomhed på Bornholm i årene op til IEA-undersøgelsen ses således at have givet de bornholmske børn et godt grundlag for læseindlæringen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Efterskrift: Birgitte B. Marcussen stiller spørgsmål til validiteten af OS 400. At denne prøve ikke skulle være pålidelig på 1.-3. klassetrin er hentet ud af den blå luft.

Helen Nielsen

centermedarbejder

Dansk Videnscenter for Ordblindhed