Debat

Grønland som udfordring

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er behov for at sætte søgelys på grundskolen i Grønland. En kultur så forskellig fra Syddanmark er en udfordring!

Hvorfor ikke tænke nyt og inddrage sportsfolk og naturvejledere i planlægningen? Det er vigtigt, at flere grønlændere bliver hørt, så kulturbaggrunden indfanges og anvendes i skolen.

Mange grønlandske børn er glade for sport. Oplagt at styrke idræt og indtænke motion i flere fag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det helt store problem i bygderne er sukker. Når slik og sukker erstatter mad, daler indlæringen. Man kan nemt få flere praktiske og kropslige aktiviteter ind - og anvende den storslåede natur som skolestue. »Mås til sæde«-undervisning får børnene til at falde i staver ... skolen er ganske simpelt for boglig! Engelsk kommer vi dogikke uden om, det bør indgå i flere fag.

Yderligere kan man genopdage respekten for håndens arbejde: Kunsthåndværk må være motiverende; man kan satse mere på kulturbaggrunden.

Jeg skriver ikke for at nedgøre danske læreres indsats. Jegunderviste i Østgrønland og så, hvordan lærerne knokler. Men der skal flere grønlændere ind: Succesfuld undervisning har sproget som indpakning.

Grønland er en udfordring. Men oplevelsen går helt ind under huden!