Forskellige resultater

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Næstved brød forhandlingerne mellem kommunen og lærerkredsen sammen sidste år. I stedet måtte skolelederen og tillidsrepræsentanten på hver enkelt skole forhandle en skoleaftale på plads.

'Selv om vi var i tæt kontakt med tillidsrepræsentanterne, endte det med nogle vidt forskellige resultater rundt om på skolerne', siger kredsformand Knud Andreasen.

Det er der flere årsager til, vurderer han. For eksempel ser skolelederne forskelligt på, hvad der bør honoreres, og der kan være forskel på styrkeforholdet mellem den enkelte skoleleder og den enkelte tillidsrepræsentant.

'Den slags kommer vi ud over, når vi sidder lidt på afstand af skolerne og forhandler en central aftale på plads. Det har kommunen indset, så nu har vi fået en aftale for det kommende skoleår', fortæller Knud Andreasen, der godt forstår, at hans kollega i Randers, Niels Jørgen Borgholm, er bekymret ved udsigten til at skulle forhandle løn og arbejdsvilkår enkeltvis for 13 skoler.

stan

Powered by Labrador CMS