Skønlitteratur, Musik

Sørøver Søren og hans skrækkelige mor

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Birgit Bach

Illustreret af Tore Magelund Alexandersen

To læsebøger a 152 sider: 169 kroner

En sangbog: 35 sider, 169 kroner

Cd med 16 sange: 139 kroner

Musicalbog: 299 kroner

En cd uden sang

Forlag: Bibak Books

Telefon 8628 9375, e-mail: bb@bibak.dk

Søren Sørøver er havenes skræk. Sådan beskrives hovedpersonen i materialet. Men Sørens egen største skræk er moren, som han bliver påtvunget på sit togt til tropeøen Uhauha for at gemme sine nye skatte. Ikke alene den skrækkelige mor, men også søsteren er med på togtet. Hun bliver træt af morens hersen på skibet og gifter sig med høvdingens søn på tropeøen. Farerne lurer. Tropeøens admiral Jim kender dusøren for at fange Søren Sørøver og forsøger at overliste Søren og fange ham. Men mor træder til, og det går... Ja, hvordan? Derfra er det op til læseren at beslutte sig for slutningen. I de to læsebøger er der tre mulige slutninger og en fjerde, som læseren selv kan kreere.

Læsebøgerne er identiske i udseende, format og tykkelse, men ikke i sværhedsgrad. 'Den rå udgave' er den letteste og kan læses af børn i tredje/fjerde klasse. 'Den seje udgave' er til børn fra 4. klasse. Historierne er lige ud af landevejen med action, fantasi og enkle problemstillinger. Teksten er krydret fint med de livfulde og sjove illustrationer.

Materialet består derudover af en sangbog med de samme muligheder for valg af slutninger som i bøgerne. For at få styr på sangene er det en god ide at lytte til den tilhørende cd med tekst. Cd'en uden tekst giver en fin mulighed for at lade egen stemme få lyd til musikledsagelse.

Tekst og musik fungerer godt og er dejlig sangbare. Sangene i hæftet er trykt med tekst, noder og becifringer.

Endelig har Birgit Bach udarbejdet et meget fyldestgørende hæfte til en musicalopsætning. Hæftet fungerer nærmest som en kogebog til klassens opsætning af den dramatiske sørøverfortælling. Bøgerne og hæfterne er alle forsynet med en søforklaring bag i materialet, som skaber overskuelighed over materialet for brugerne.

Materialet kan med udbytte bruges hver for sig. Men forcen er absolut at bruge det samlet, og den rette sørøverstemning kan brede sig til et hvilket som helst forældrearrangement. Rigtig god fornøjelse!

Ingrid Skovgaard Andersen