Launy Iversen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Launy Iversen, 67 år, tidligere lærer og skolevejleder ved Låsby Skole.

Launy var afholdt og respekteret. Foruden en omfattende viden og gode fortælleevner havde Launy en stærk personlig udstråling. Han holdt af at undervise og kunne fange store såvel som små. Som klasselærer holdt han meget af 'sine børn', de blev lyttet til og talt med.

Launy kunne huske alt. Hans hukommelse kombineret med gode matematiske evner og en kreativ sans gjorde ham til en særdeles kompetent skemalægger.

Launy besad en sjælden ildhu. Han kunne nyde og more sig over stort og småt. Uanset hvad han beskæftigede sig med, skete det altid med et smittende og dybtgående engagement. Launy lod sig let fascinere, havde stærke holdninger og en utrolig vilje.

Som kollega kunne man altid regne med og stole på Launy. Han havde evnen til at få andre til at føle sig værdsat og kunne glæde sig over andres succes. Hjemmets døre på Gl. Silkeborgvej var åbne, og man blev mødt med varme, et fast håndtryk og et klart og forventningsfuldt blik. Launy var altid parat til at lytte, trøste og give gode råd. Launy var en stor personlighed. I næsten 25 år var Bodil hans gode og uundværlige støtte i hjemmet, hvor sang og spil havde - og stadig har - stor betydning. Bodil, Peter, Rasmus og Bente betød meget i Launys liv. De var hans store stolthed.

Æret være Launys minde.

Dorte Frøkjær Holsting

Karen Brandt Lund