Fransk

Alphonse Le retour d'Alphonse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Jette Bærnholdt

Indtaling Maurice Wagner

Serien Un deux trois, fiction niveau 1

Cd 14 minutter, 231,25 kroner

Malling Beck

Alphonse, den sjove, lille, kartoffelagtige mand, er elsket af franskeleverne. De to bøger om ham giver mulighed for et kærkomment, men desværre sjældent, supplement i begynderfasen.

Ovennævnte bøger indeholder fire små historier, og de er nu udkommet på cd. Hermed er der endnu bedre mulighed for at differentiere arbejdet til gavn for både hurtige og langsomme elever.

Maurice Wagners indtaling er venlig over for eleverne, præget som den er af et passende tempo og en meget tydelig udtale. Selv om han måske ikke er en meget øvet indtaler, formår han at give teksterne liv uden at overspille. Naturligvis hører man hver af de fire historier som en ubrudt helhed, men det er praktisk, at indtalingen rent teknisk er delt op i mindre bidder, som følger tekstens inddeling. Så kan man arbejde mere eller mindre grundigt med de enkelte tracks.

Leon Aktor