Tysk

Und das nennt ihr Mut?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Inge Meyer-Dietrich

Serien Easy Readers A

72 sider, 63 kroner

Aschehoug

Denne forkortede og sprogligt forenklede ungdomsroman rammer temamæssigt plet for mange børn og unges vilkår. De føler sig overset hjemme på grund af forældres travlhed; søskendejalousi spiller også en stor rolle. I skolen oplever de mobberi og udelukkelse fra fællesskabet.

I romanen følger vi Andi, som føler sig alene og uelsket af sine forældre. Han synes, en søskendeflok på tre er for meget i deres familie. Han har ingen venner i skolen. I håb om at få venner lader han sig styre af en bande, der forlanger, at han skal stjæle for dem i diverse butikker.

Andis negative udvikling vender, da en ny dreng Henner kommer i klassen. Straks bliver han også udsat for diverse drillerier, men tager sig ikke umiddelbart af det. Langsomt udvikler Andi og Henner et tæt venskab, der giver Andi et nyt og positivt syn på tilværelsen.

Bogen indeholder en række indholdsspørgsmål til hvert af de 14 kapitler samt nogle få sprog- og sprogbrugsopgaver, der fokuserer på hjælpeudsagnsordene sein og haben, omskrivning fra nutid til datid og omvendt og den bestemte artikel i de tre køn.

Romanen er velskrevet og rummer mange reale identifikationsmuligheder for børn og unge. Sprogligt er den velegnet fra 8. klasse.

Anne Grete Egede Andersen