"Peter Sabroe-prisen" 2003

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børns Vilkår uddelte årets 'Peter Sabroe-pris' ved foreningens årskonference den 13. marts. I år gik prisen til både Elisabeth G. Nielsen og Børnecentret SIV.

Sangeren, forfatteren og debattøren Elisabeth G. Nielsen har gennem sit arbejde som forfatter og sanger haft stor indflydelse på børn og hele barndommen. 'Elisabeth G. Nielsen har i sit kunstneriske arbejde vist et stort indblik i børns fantasiverden og har hele tiden vist respekt for barndommen som en selvstændig og vigtig del af livet', hedder det blandt andet i motivationen for prisen.

Børnecentret SIV er et dagtilbud til alvorligt syge børn. 'SIV er enestående i sit arbejde derved, at det dels 'fanger' alvorligt syge børn op og skaber en hv,erdag så tæt på det almene liv som muligt, dels hjælper familierne til at få et netværk, der kan virke aflastende', hedder en af begrundelserne fra Børns Vilkår.

Siden 1977 har Børns Vilkår uddelt prisen til personer, foreninger og institutioner, der har ydet en særlig indsats for børn og unge.