Drama/teater

Miraklernes tid

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Kim Fupz Aakeson

37 sider, 78 kroner

Forlaget Drama

Åh, hvor livet er svært for den pubertetsplagede Dennis; hans mor holder ham af ren og skær kærlighed fanget i deres parcelhus, propper ham med vitaminpiller og overklistrer hans tøj med reflekser, hans geografilærer tugter ham, hans bedste ven er forelsket i samme pige som ham, og jeg kunne blive ved. Det er ikke let at være Dennis, og Kim Fupz maler billedet af det drilske teenagerliv lige så morsomt, som han har for vane at beskrive livets op- og nedture (jævnfør den 'Eneste ene'). Stykkets modige twist ligger dog i, at teenagerdrengen Dennis i sin desperation hidkalder sig de højere magter. Dennis' bønner bliver hørt, og et af himlens overanstrengte sendebude gør sin entre via klædeskabet i Dennis' Club-8-befængte værelse.

'Miraklernes tid' er et stramt stykke for fire mænd og to kvinder, det behandler teenagertilværelsen med humor og sætter fokus på, at livet nu engang er bedst, som det er, og at man derfor gør bedst i at forsøge at få det bedste ud af det og ikke gribe til overjordiske midler. Som en af englene siger i Wim Wenders 'Himlen over Berlin': Gid jeg var menneske - jeg er så træt af altid at vide, hvad der sker i fremtiden. Ja, livets under ligger blandt andet i uvisheden om fremtiden, selv når det ikke går, som man ønsker. Og dette er, præcis hvad Dennis må sande. For når han får lov til at låne lidt af himlens kraft til at styre livet, går det ganske enkelt meget værre, end både de højere magter og skæbnen formodentlig havde tænkt sig det.

Maj-Britt Mathiesen