Debat

Enighed styrker

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi er gennemgående gode til at skælde ud og kritisere hinanden i Danmarks Lærerforening - og der er undertiden gode grunde til at gøre det. Når det en gang imellem er modsat, og der ligefrem er grund til at rose nogen, er vi straks mere sagtmodige - eller for at sige det ligeud: det er vi ret dårlige til. Jeg må nok indrømme, at jeg ikke har øvet mig meget i at rose, men pyt, jeg prøver alligevel:

Jeg vil gerne rose hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening - ingen nævnt, ingen glemt! Jeg synes faktisk, at det er godt, at I i enighed har givet et fornuftigt forhandlingsmandat til formanden i overenskomstforhandlingernes første fase. Det fornuftige ligger i, at mandatet ikke koncentrerer sig så meget om, hvad vi ikke vil, men mere handler om, hvad vi vil.

Det er særlig godt, fordi det ikke er så almindeligt, og fordi jeg jo ved, at enigheden ikke bare er kommet af sig selv. Det er særdeles rart at vide, at I lytter til hinanden, diskuterer konstruktivt, analyserer situationen i fællesskab og bruger den kollektive fornuft.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg er helt glad for at være medlem af en fagforening, hvor den daglige ledelse (hovedstyrelsen) i situationen fremstår enig og målrettet. Og jeg er særlig glad for det, fordi der er så fortvivlende brug for det lige nu! Vi balancerer på en knivsæg, men hvis vi virkelig står sammen og udøver fornuftigt købmandskab, så tror jeg på, at vi ligefrem kan forbedre og fremtidssikre medlemmernes løn- og arbejdsforhold.

Reinhard Werner

kredsformand

Vestsjællands Lærerkreds