Debat

Madsens dilemma

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Folkeskolens indeks i nummer 50/52, 1998, fremgår det, at viceskoleinspektør Vagn Madsen, Brønderslev, i årets løb 40 gange har delagtiggjort læserne i sit syn på den danske folkeskole. Som trofaste læsere vil vide, er det uforanderligt dette:

1. Folkeskolens mål og midler er hr. Madsen en vederstyggelighed.

2. Folkeskolens nød og elendighed er resultatet af en sammensværgelse (gammel- eller nymarxistisk, socialdemokratisk og så videre) rettet mod børn, forældre og lærere.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

3. Når lejlighed gives, fremhæver hr. Madsen, at også DLF's ledelse er med i denne sammensværgelse.

De er selvfølgelig, hr. Madsen, i Deres soleklare ret til at have disse synspunkter. Men jeg siger næppe for meget, når jeg anfører, at det er gået op for læserne, at De har dem.

Ved indgangen til et nyt forfatterår kunne jeg derfor tænke mig at foreslå Dem at tage et par aspekter af emnet op, som De sært nok aldrig har beskæftiget Dem med:

A. Det fremgår, at De bestrider en lederstilling i folkeskolen. Hvordan varetager De i grunden Deres ledelsesopgaver: i modstrid med skoleloven eller i modstrid med Deres overbevisning?

Om svaret er det ene ellerdet andet, må situationen jo være lige pinefuld for en rank personlighed som Dem. Derfor må det undre, at De aldrig er søgt over til en af de privatskoler, hvor alt angiveligt er så sødt som i gamle dage, og hvor De altså ville kunne leve og virke efter Deres overbevisning.

B. Når De nu mener, at Danmarks Lærerforening virker til skade for skolen og lærerne - hvorfor melder De Dem så ikke ud?

De vil jo som hidtil have mulighed for at forkynde Deres endelige sandhed om folkeskolen gennem lands- og lokalpressen (for eksempel Politiken og Jyllands-Posten), hvor nedsættende omtale af skolen stedse er godt stof. Og Internettet! Madsens Hjemmeside, ikke sandt.

Og endelig er det vel ikke udelukket, at De kunne få en aftale med Folkeskolens redaktør om gæsteskribentvirksomhed i bladet, så vi ikke skal få abstinenser ved Deres bortgang fra spalterne.

Hvorom alting er: De ville utvivlsomt glæde mange andre end undertegnede ved kort at besvare foranstående to spørgsmål, før De genoptager den uendelige historie om folkeskolens forfald og fald. På forhånd tak.

Karl Brøcher

Dragør