Undervisningsminister Christine Antorini mener, at skolereformen er fuldt finansieret, og at skolerne ikke må være afhængige af fondsmidler.

Antorini hilser fonde velkommen i skolen

Undervisningsministeren forsvarer reformens finansiering. Der er penge nok, og fondsmidler er og må kun være et supplement til offentlige midler.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening, to tredjedele af skolebestyrelsernes formænd og næsten halvdelen af landets borgmestre mener, at reformen er underfinansieret.

Private fonde holder hånden under reformen

Hvis de har ret, så er det belejligt for reformens ry, at private fonde donerer store beløb til projekter i skolen. Mange fondsmidler går til at styrke samarbejdet mellem skoler og lokalt erhvervs- og idrætsliv, hvilket som bekendt er et reformkrav. 

Christine Antorini mener dog, at reformen er fuldt finansieret, og at skolerne hverken er eller må være afhængige af fondsmidler. 

"Så længe donationer kan være med til at understøtte udviklingen af folkeskolen og har et højt fagligt niveau, synes jeg, det er et godt supplement til arbejdet med at udvikle folkeskolen. Det er dog vigtigt, at det er et supplement. De offentlige midler kan og skal i sig selv kunne sikre en høj faglig kvalitet og god efteruddannelse. Det mener jeg også, de kan", siger hun. 

Undervisningsministeren: Der er penge nok

Alene, når det gælder kompetenceudviklingen af lærerne, har en privat fond fordoblet den milliard, som regeringen selv har smidt i puljen at kunne sikre 95 procent linjefagskompetence i 2020. 

"Når det gælder kompetenceudviklingen af lærerne, kommer den milliard, vi har afsat til det formål, oven i det, kommunerne i forvejen bruger til efteruddannelse. Så der er midler nok til at nå målet om kompetencedaekning. Men det er klart, at den milliard, der er doneret yderligere fra Mærsk, vil være med til at skabe en endnu bedre folkeskole", siger Christine Antorini.

"Kommunerne har ansvaret for at sikre den faglige kvalitet af de projekter, som de gennemfoerer med eksempelvis donationen fra Mærsk. Så længe donationer kan være med til at understøtte udviklingen af folkeskolen og har et højt fagligt niveau, synes jeg, det er et godt supplement til arbejdet med at udvikle folkeskolen. Det er dog vigtigt, at det er et supplement. De offentlige midler kan og skal i sig selv kunne sikre en høj faglig kvalitet og god efteruddannelse. Det mener jeg også, de kan".