Der blev talt en del om folkeskole og uddannelse, da statsminister Helle Thorning-Schmidt åbnede Folketinget.

Thorning vil have bredt forlig om folkeskolen

Den nye socialdemokratiske regering vil indbyde til et bredt samarbejde om folkeskolen, sagde den nye statsminister, Helle Thorning-Schmidt fra Folketingets talerstol. Lærere, skoleledere, forældre og elever skal også forpligte hinanden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Regeringen har store ambitioner for folkeskolen. Vi skal have en fagligt stærk folkeskole. En folkeskole med plads til alle børn. Folkeskolen skal være hele Danmarks skole. Derfor skal vi udvikle fremtidens folkeskole i et reelt partnerskab", sagde statsministeren.

Folkeskolens forligskreds består i dag af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Derfor et Børneministerium

Helle Thorning forklarede også i sin tale, hvorfor hun har valgt at ændre i Undervisningsministeriets struktur.

"Vi vil styrke hele linjen fra daginstitution, til skole til ungdomsuddannelse. Derfor har regeringen oprettet et nyt ministerium for børn og undervisning. For gamle systemer må ikke stå i vejen for nye løsninger", siger Helle Thorning.

Regeringen vil også fremrykke offentlige investeringer for 10 milliarder, og nogle af dem skal bruges på skolerne.

"De projekter, der var planlagt til at gå i gang om ét, to eller tre år, sætter vi nu i gang så hurtigt, som det overhovedet er muligt. Det vil give mange nye job her og nu. Og i samme ombæring får vi udført en række opgaver, som vi har brug for, så skoler kan få moderne klasselokaler".

Helle Thorning-Schmidt lægger desuden op til en række af reformer, der skal få de unge hurtigere gennem uddannelserne.

"Så både de unge selv og alle vi andre kan få glæde af deres uddannelser i flere år".