Lærerne ved godt, hvad der skal til for deres elever på deres skole, siger Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Holbæk vil også droppe testene

Det nationale aspekt forsvinder fra de nationale test, hvis det står til de mange kommunalbestyrelser, som melder sig klar til at droppe de obligatoriske test i folkeskolen. Et politisk flertal i Holbæk vil nu også søge om fritagelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er på tide, at vi tager et opgør med det test-regime, der desværre har hersket i folkeskolerne i rigtig mange år", siger borgmester i Holbæk Kommune Christina Krzyrosiak Hansen til Tv2 Øst og fortæller, at der er et politisk flertal bag planerne, som er på byrådets dagsorden i næste uge.

Hun fortæller, at beslutningen om at søge om at blive fritaget fra at bruge de nationale test ville være truffet uanset, om den kritiske rapport fra DPU om testenes kvalitet var udkommet eller ej, fortæller Holbæks borgmester. 

"Jeg har været i praktik på flere af vores folkeskoler, og jeg har gentagne gange oplevet lærere, der er uforstående overfor, hvorfor man skal have de nationale test. Lærerne ved godt, hvad der skal til for deres elever på deres skole. De forstår ikke, hvorfor der kommer test oppefra, som de ingen indflydelse har på, og den holdning deler jeg", siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Kun Lyngby-Taarbæk Kommune har tidligere fået svar på en dispensationsansøgning. Kommunen søgte om at fritage sine skoler fra de nationale test i dansk, men fik nej. Det skete sidste år, hvor Merete Riisager (LA) var undervisningsminister.

Læs mere

Tv2Øst