Eliteidrætsklasserne er nu lovlige

Undervisningsminister Tina Nedergaard har givet dispensation, så eliteidrætsklasserne kan fortsætte. Det oplyser de konservatives uddannelsesordfører Rasmus Jarlov. Socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorini er rasende.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi synes, det er vigtigt, at eliteidrætsklasserne kan fortsætte, og det har undervisningsministeren erklæret sig enig i", siger Rasmus Jarlov til Berlingske Tidende.

Undervisningsministeriet bekræfter, at der er givet en dispensation, men kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, om det kun er de igangværende eliteidrætsklasser, der får dispensation, eller om dispensationen også gælder for fremtidige eliteidrætsklasser.

Antorini raser

Socialdemokraternes uddannelsesordfører har sendt et brev til undervisningsministeren. Hun er vred over, at hun som forligspartner ikke er blevet hørt i forbindelse med dispensationen.

"Jeg læser i Berlingske Tidende, at du har givet dispensation til eliteidrætsklasser. Det kan være det er fornuftigt - det kan være det modsatte. Uanset hvad, så havde du lovet en drøftelse i folkeskoleforligskredsen, som vi ikke haft", siger Christine Antorini og fortsætter:

"Jeg vil gerne bede om et svar fra dig meget hurtigt, hvorfor du har valgt ikke at inddrage forligskredsen i beslutningen. Jeg vil også gerne have tilsendt præcist, hvad dispensationen går ud på. Endelig vil jeg gerne bede en om en gennemgang af samtlige eliteidrætsklasseforløb. Hvor er de i gang, hvad går de ud på, er der yderligere dispensationsansøgninger i gang, og hvilke af de igangværende forløb vurderer ministeren er ulovlige ift folkeskoleloven".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra undervisningsministeren. Da statsforvaltningen i september afgjorde, at eliteidrætsklasserne på Vestervangsskolen i Esbjerg er i modstrid med folkeskoleloven, udtalte Tina Nedergaard:

"Regeringen vil gerne give kommunerne større frihed til at organisere deres skolevæsen. Men vi har ikke planer om at ændre på princippet om den udelte folkeskole".

18 af landets skoler har eliteidrætsklasser med særlige optagelseskriterier.