Flere end halvdelen af danskerne har ingen eller kun lidt interesse i de råvarer, der bruges i maden – ligesom sæson ikke spiller ind på valget af råvarer. ”Det er interessant i lyset af, hvor mange år både kokke, kostråd og alle mulige andre madfaglige har talt om sæsonens råvarer”, siger Judith Kyst.

Danskerne køber mere færdiglavet mad

Danskerne tyr oftere til helt eller delvis færdiglavet mad, når de står ved køledisken. Mere end halvdelen af danskerne har ingen eller kun lidt interesse i de råvarer, der bruges i maden og råvarernes sæson spiller ikke ind, når man vælger råvarer. Til gengæld er madspild kommet i fokus, viser Madkulturens Madindeks, der offentliggøres i dag. "Vores oplevelse af, hvad der udgør et hjemmelavet måltid, flytter sig. Hvad der var convenience i går er hjemmelavet i dag", forklarer direktør Judith Kyst i et nyhedsbrev.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Madkulturen: "Det mener danskerne om sæsoner, convenience, datovarer og lokale fødevarer"