Anmeldelse

Dansk og engelsk

Mine første 1000 ord

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I kølvandet på introduceringen af engelsk i 3. klasse er der blevet udgivet en del ordbøger til dette klassetrin. Denne ordbog indeholder 1.000 hverdagsord, der er opdelt efter relevante temaer som for eksempel familie, kroppen, mad, dyr, rum i huset, skole, transport og arbejde.

Hvert tema behandles på mindst to sider, hvor man har meget illustrative og gode tegninger, der understøtter indlæringen af de engelske ord. I forbindelse med hver tegning er det tilhørende ord skrevet på både dansk og engelsk. Bagerst i bogen er der en alfabetisk engelsk ordliste, hvor man kan finde det sidetal, ordet optræder på.

Hvis jeg skulle have ønsket mig noget mere, kunne det have været, at bogen også havde indeholdt en alfabetisk dansk-engelsk ordliste. Størrelsen af bogen er meget handy, og det er bestemt en god ide at have denne eller en tilsvarende ordbog stående til fri afbenyttelse i 3. klasse.