uc2 på vej ind i CVU

Centret bliver tæt knyttet til uddannelsen af lærere for tosprogede

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Om kort tid træder det ellers dødsdømte Center for undervisning af tosprogede, uc2, ind i CVU København og Nordsjælland. Dermed får uc2 en tæt tilknytning til forskningen og til uddannelse af lærere og pædagoger på tosprogsområdet.

CVU-leder Chresten Kruchov byder uc2 velkommen.

'Vi har nogle fælles arbejdsområder, og samtidig kan vi bidrage med noget forskelligt. Vi tilbyder for eksempel uddannelser. Det gør uc2 ikke. Til gengæld har centret en konkret viden om undervisning af tosprogede, som vi kan få glæde af', siger Chresten Kruchov.

Det er regeringens stop for statstilskud til uc2, der har fået de to parter til at finde sammen. Men selv om uc2 nu bliver en del af et regionalt CVU, lægger centerleder Anne Froberg vægt på, at uc2 stadig skal arbejde landsdækkende.

'Principielt hører vi hjemme på et landsdækkende plan og ikke i et regionalt CVU, for der er stor forskel på den måde, man arbejder med tosprogede på i København og i Vestjylland. Den mangfoldighed skal vi kende, så vi kan give så kvalificeret en rådgivning som muligt. Men når nu det ikke kan være anderledes, er det ikke det værste, der kunne ske, at blive en del af landets største CVU. De arbejder i forvejen meget med tosprogede', siger Anne Froberg.

CVU-leder Chresten Kruchov betoner også det landsdækkende aspekt.

'Mange af de andre CVU'er tilbyder også efter- og videreuddannelse inden for undervisning af tosprogede, og dem regner jeg bestemt med, at uc2 skal arbejde sammen med, selv om centret hører til hos os', siger han.

Hidtil har uc2 haft ti medarbejdere. Selv om centret fremover skal tjene alle sine penge selv, regner Anne Froberg med, at centret fortsætter i CVU København og Nordsjælland for fuld styrke.

Henrik Stanek er freelancejournalist