Anmeldelse

Vildheks 1: Ildprøven
Vildheks 1: Ildprøven

Vildheks 1: Ildprøven

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lene Kaaberbøls "piger", for eksempel Katriona i "Katriona-serien" og Dina i "Skammerens datter"-serien, er begge udstyret med nogle helt specielle evner, som de mere eller mindre modvilligt accepterer. Det samme gælder Clara (11-12 år) i første bind af Kaaberbøls nye serie "Vildheks" med titlen "Ildprøven". Clara mener, hun er en ganske almindelig pige, lidt genert og gennemgående lidt for ordinær. Men fra det øjeblik hun møder den store, sorte kat i trappeopgangen, hvor hun bor, er det sket med at være almindelig. Claras mor fatter med det samme, hvad der er i gære, og sender Clara ud til moster Isa, der bor langt fra alfarvej og arbejder som en slags klog kone, heks om man vil. Isa påtager sig opgaven med at forberede Clara på at gennemgå de fire elementer i de direkte livsfarlige prøver, nemlig Himlens Ild, Vandenes Ild, Jordens Ild og Ildens Hjerte. Bind 1 slutter med, at Clara testes med de fire elementer - hvis hun ikke består, vil hun falde i den onde heks Kimæras kløer.

Fakta:

Titel: Vildheks 1: Ildprøven

Forfatter: Lene Kaaberbøl

ISBN: 9788771050486

Pris: 169,95 kroner

Sider: 168 sider

Type: Bog

Forlag: Alvilda

Clara er en lidt anden type end Katriona og Dina, lidt mere tilbageholdende og uden det store selvværd, men hun er i besiddelse af nogle helt unikke evner, som hun modstræbende må finde frem. Kaaberbøl har her, modsat de to andre serier, valgt at lade handlingen foregå i en nutid, hvor der findes mobiltelefoner og biler. Portrætterne af piger viser, at det ikke er nogen enkel sag at være barn i dag. Det at overleve som vildheks (pige) med sin integritet i behold er ikke det rene barnemad og stiller enorme krav. Clara får vitterligt lært sin lektie: "Flygt aldrig, før du har kæmpet!" - for det mindste, man kan, er at prøve. God pointe! Serien fortsætter med yderligere to bøger i 2011 - og flere derefter.

Powered by Labrador CMS