Anmeldelse

Pyrus' Julebog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jul er cool, og hiphop-nissen Pyrus har i mange år været et megahit og er det stadig. Men Pyrus er ikke det bare pjat. Martin Miehe-Renard, der i sin tid fandt på denne seje nisse, har modtaget flere pædagogiske priser, netop fordi dette er infotainment af allerhøjeste klasse. Og selv om de gamle julekalendere nu genudsendes, må jeg da indrømme, at de holder ved et gensyn.

Derfor vil jeg på ingen måde afvise, at selv om Pyrus også er blevet et kommercielt merchandise, er "Pyrus' Julebog" en god gaveidé til alle Pyrus-fans. Sammen med den meget flotte bog om, hvad nisserne i Rigsarkivet laver året rundt - ikke kun i december - følger der en cd med oplæsning af historierne - en rigtig lyt og læs-bog - samt udprintningsmateriale med til- og frakort og klip og fold med Pyrus. Der er desuden bageopskrifter, quizzer, sange med noder og becifringer og ordsprog.

Motivationsfaktoren er i højsædet, når der skal øves i den daglige læsning, og har man lidt svært ved alle ordene, er det jo nemt at følge med, når historierne findes i en højtlæsningsudgave. Så brug endelig bogen i undervisningen - ikke mindst i dansk som andetsprog, hvor jeg særligt ser store muligheder med materialet, til hygge på skolebiblioteket og derhjemme, til selvstændig læsning. Ja, og som adventsgave til et barn, man holder rigtig meget af. Det er begrænset, hvad jeg selv nåede at læse i bogen, før min yngste datter gik i gang med selv at læse. Så mor behøvede ikke at sige, at hun skulle huske at læse sine obligatoriske 15 minutters hjemmelæsning. Nej, der blev læst af stor lyst.