Anmeldelse

Sanne og Sisyfos

- og alle de andre

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Igen er der udgivet en dejlig børnebog med illustration af Sussi Bech, hvis tegninger jeg så godt kan lide. Denne gang omhandler bogen de græske guder, og rammefortællingen handler om Sanne, der er på ferie hos sin morfar, hvor der skal ryddes op på hans arbejdsværelse. Det viser sig at være et rigtigt Sisyfosarbejde. Men hvad er egentlig et Sisyfosarbejde? Hvorfor bruger man det begreb, og hvordan er det nu, myten er? På den måde genfortælles en række herlige mytologiske fortællinger om blandt andre Pegasus, Ikaros, Ekko og mange flere. Morfar bliver selv så oplivet af at fortælle mytologier for sit barnebarn, at han sammen med hende ser på stjernebilleder og går på både Thorvaldsens Museum og Glyptoteket. Hvem der bare havde sådan en morfar!

Det er en oplagt bog til oplæsning i de mindre klasser, hvor der er forslag til gode museumsoplevelser i København. Der er desuden en lille ordliste med almindelige ord på dansk med græsk oprindelse. Vidste du for eksempel, at akrobat, bibliotek, dæmon, fysik, kilo, klinik, mikrofon, politi og tyran kommer af det græske sprog? En rar og dejlig bog, som jeg varmt vil anbefale.