Anmeldelse

Klogskabens skat

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De mange intelligenser danner udgangspunkt for dette materiale til indskolingen. Gennem en oplæsningsbog stifter eleverne bekendtskab med otte søskende, som hver for sig har værdifulde egenskaber. De drager sammen ud for at finde en skat, som afslører, hvem der er den klogeste i verden. Hvert af børnene er overbevist om, at det er dem selv, men gennem anstrengelserne med at finde skatten finder de ud af, at hver af de andre også kan nogle yderst værdifulde ting, som ikke kan undværes.

Eleverne gøres bevidste om, at man kan være klog på mange måder, idet termerne kropsklog, billedklog, menneskeklog, selvklog, musikklog, talklog, ordklog og naturklog forklares og demonstreres.

Elevmaterialet aktiverer eleverne til at tænke over, hvordan de selv er, hvem de ligner, og hvordan de andre elever er. Der arbejdes med individet kontra gruppen, idet øvelserne, hvor der skal anvendes forskellige evner og faglige områder, opmuntrer til erkendelse af, at man kan mere, når man arbejder sammen.

Gennem "Klogskabens skat" reflekterer eleverne over deres styrkesider, og materialet kan være en indgang til at arbejde bevidst og evaluerende med skolens forskellige fag og aktiviteter. Med materialet får læreren en nemt tilgængelig arbejdsmåde til at introducere disse pædagogiske grundelementer for elever og forældre. Efter min vurdering kan materialet være en rigtig god start på mange års kvalificeret skolearbejde.