Anmeldelse

Svend, Svalte og Sokkeslugeren

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi kender det så godt: Drengen, der altid mangler den ene strømpe, og som i øvrigt brændende ønsker sig en hundehvalp. Og disse to autentiske forhold har dramatikeren Tina With Vedelsby valgt at bygge sin debutbørnebog op over.

Hun kan skrive, kan hun. Men hvor dramaet overlader rummet mellem replikkerne til instruktøren, så burde illustratoren nok være tænkt mere ind i denne historie. I hvert fald bliver det autentiske karikeret ud over grænsen med en overstresset og skinger mor over for en lidt afventende og overblød far, en konstellation, som kunne være gjort langt mere spændende af illustratoren, Mette-Kirstine Bak, som holder sit vanlige høje niveau, men som også nærmest kommer til at udglatte frem for at skabe spændinger. I øvrigt bærer hendes personer denne gang briller, og det føjer nye muligheder til hendes ekspressive mennesketegninger.

Overgearingen i persontegningen skaber også slør i historiens sammenhæng: Hvorfor skal strømpesingler og hvalpedrømme spille sammen?

Men summa summarum: Trods bogens fine illustrationer og flydende tekst må historiens uforløste lethed fritage skolebiblioteket for at føle sig forpligtet til indkøb.