Anmeldelse

En skræddersyet far

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Min mor er større, stærkere, smukkere, klogere og mere sporty end alle andres mødre!

Sådan tænker og føler pigen, der er historiens fortællende hovedperson. Glad og superfornøjet med sit mødrene ophav er hun. Sådan da. For de andre børn har en far og det har hun ikke.

Denne detalje skal der rettes op på. En far, der matcher moren ved at overgå alle andres fædre, skal skaffes til huse.

Men alle ansøgerne dumper en efter en, fordi der er et eller andet stort, de ikke kan. Til sidst er der kun én tilbage. Han har faktisk ingen ydre fortrin at sælge sig på overhovedet; til gengæld er han sød.

Ham tager de til pigens store glæde. For han er sød, og han er hendes far.

Historien er fortalt i korte sætninger, der næsten ikke kan vente med at afløse hinanden. Stilen virker både poetisk og autentisk for den næsten stakåndet ivrige lillepigefortæller.

Det er mundret og morsomt at læse historien både stille og højt.

Illustrationerne er skabt i en kombination af grotesk pennetegning, varm akvarel og detaljerig collage. De understøtter fint historiens toner og undertoner, samtidig med at de giver øjet et væld af detaljer at digte videre på.

En skræddersyet far er en fint tilskåret billedbog, der kan give indskolingens børn et bidrag til løsningen af den store mor-gåde og den far-lige vej til hjertet.

Og så er den i den grad en rehabilitering af den søde, bløde far, at den bør få fædre til at valfarte til bibliotekerne, låne den og indlægge deres børn til kærlig tvangsgodnatlæsning.