Anmeldelse

Avis? Naturligvis

Avis? Naturligvis

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Avislæsning har heldigvis stadig sin plads i skolen, og der er da også udkommet en del materiale, især til overbygningen, der inddrager avisen i undervisningen. Denne udgivelse vinkler stoffet lidt anderledes og fokuserer på, hvordan børns læselyst kan fremmes ved at arbejde med avisen som medie. Det gør den ved hjælp af spændende artikler, der præsenterer avisens forskellige genrer med vedkommende eksempler og engagerende opgaver.

Fakta:

Titel: Avis? Naturligvis

Forfatter: Gitte Martens Poulsen

Pris: 80 kroner

Sider: 56 sider

Type: Bog

Forlag: Avisen i Undervisningen

Bogen har et lækkert layout med flotte fotos og sjovt vinklede tegninger, der går i spil med teksten og er med til at gøre det faglige indhold tilgængeligt for eleverne allerede fra det tidlige mellemtrin. Forsiden på bogens omslag har en smart fold med instruktioner og relevante spørgsmål til elevernes arbejde med teksten før, under og efter læsningen. Folden er udformet, så det virker helt naturligt at klappe den ind over bogens sider, hvorved den systematiske arbejdsmetode er til rådighed ved læsning af alle artiklerne.

Frit tilgængeligt (herligt at slippe for at skulle tegne abonnement og holde styr på koder eller lignende) er der på www.avisnet.dk/naturligvis yderligere resurser til arbejdet med bogen. Her kan downloades en grundig lærervejledning, en elevrelevant artikel, evalueringsark til eleverne og ikke mindst en udførlig beskrivelse af, hvordan elevarkene fungerer i forhold til Fælles Mål - en rigtig god resurse for læreren. Kun er det lidt ærgerligt, at evalueringsarkene skal printes ud og udfyldes i hånden, det kunne have været godt med en digital løsning til arbejdet med evalueringen.

Vi har længe manglet et tidssvarende materiale til arbejdet med avisen på det tidlige mellemtrin, her er en oplagt mulighed, hvor læselysten er sat i centrum. Så vi skal - naturligvis! - have et klassesæt af denne bog.

Powered by Labrador CMS