Anmeldelse

Intolerance i Europa

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis et af målene i den danske folkeskole er at lære eleverne om demokrati, og at tolerance går begge veje, så kan dette materiale blive en inspirationskilde til mange gode undervisningsforløb. Materialet er sobert, vederhæftigt og må bringe enhver holocaust-benægter til tavshed - og ikke mindst til skamme!

Fakta:

Titel: Intolerance i Europa

Type: Hæfte

Forlag: Dansk Institut for Internationale Studier - Afdeling for Holocaust- og Folkedrabsstudier

De tre hæfter tager udgangspunkt i den historiske antisemitisme i Europa og frem til dagens Danmark, hvor fordomme trives i bedste velgående.

Hæfterne, lærervejledningen og koblingen til hjemmesiden www.folkedrab.dk/ung danner et godt udgangspunkt for et projektarbejde, der både vil ryste eleverne og give dem faktuel viden om de holdninger, der er grobund for intolerance. Den meget grundige lærervejledning understreger også den fare, der er ved uhildet at hente oplysninger fra nettet om Holocaust, da der er mange hjemmesider med fejlagtige oplysninger om dette ømtålelige emne.

På linket http://folkedrab.dk/sw50065.asp kommer man direkte til dilemmaspillet "Folkedrabet på Bantikka". Spillet består af fire runder med stigende sværhedsgrad og omhandler emner som økonomi og politik, samtidig med at spillerne bliver konfronteret med spørgsmål af social og humanitær karakter - spillet vil helt klart appellere! 

Materialet vil desværre have stor aktualitet mange år frem; derfor er det ærgerligt, at hæfterne er uindbundne og kun kan lånes på centrene for undervisningsmidler - de burde være på ethvert skolebibliotek.