Anmeldelse

Hvad skete der?

Hvad skete der?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen er en længe ventet indføring i det journalistiske univers, som interesserer stadig flere unge. Jobbet har et pift af, at man er på og kan få indflydelse. Den fjerde statsmagt stormer frem på den politiske scene og lokker mange af de kloge unge, der hverken kan synge, danse eller spille bold. Derfor er bogen vigtig, og lad det være sagt med det samme: Den er blændende. Kort, Klar(t) og Konkret formidler den journalistens fag, metoder og værktøjer gennem hele skriveprocessen.

Fakta:

Titel: Hvad skete der?

Forfatter: Søren Marquardt Frederiksen

Pris: 186,25 kroner

Sider: 102 sider

Serie: Mig og dansk

Type: Bog

Forlag: Alinea

Der er gode opgaver for alle organiseringsformer, opgaverne er målrettede og vældigt engagerende. Teksten er KKK, illustrationerne er vedkommende og supplerer teksten flot, og eksempler på tekster fra bladverdenen illustrerer med omhu netop det afsnit, som bogen beskriver (se hvad profferne ka', hva' ka' du?).

En detalje, som ikke er forfatterens problem, er, at han må sluge mange kameler for at begrunde, at reportagen bliver brugt til danskprøven, men at man her skal digte det hele selv, og det må man aldrig i virkelighedens verden. Hvorfor ikke bare sige, at den lukkede prøve er til grin, men nødvendig, når projektopgaven er død.

Lidt kritik: Det havde været godt med et alfabetisk indeks, så bogen kunne fungere som opslagsværk. Jeg savner også lidt om ytringsfrihed (grundlovens paragraf 77) og om målgrupper og deres forskellige behov og vaner, men det er detaljer.

Det er stadigvæk en af de vigtigste grundbøger til skriftlig dansk - og det især for at uddanne fremtidens voksne til at kunne fungere i et demokrati, som gerne skulle engagere og ikke sløve.

Powered by Labrador CMS