Tre af de vindende avisers forsider. Jyllandspostens udgave er udviklet af 8.a på Lillevang Skole, Politiken er lavet af 7.c på Hareskov Skole, mens versionen af Ekstra Bladet er kreeret af 8.tb på Kløvermarkskolen.

Vinderne af Mediekonkurrencen for skoler 2020 er fundet

Unicef Mediekonkurrencen 2020 havde fokus på børns rettigheder. Nu er de seks vinderaviser fundet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I uge 38 til 46 deltog 6.-10. klasser landet over i Mediekonkurrencen for skoler 2020 med fokus på børns rettigheder. 

Hver klasse har skrevet og udviklet deres egen udgave af enten Ekstra Bladet, Politiken eller Jyllands-Posten med historier inden for årets emne. Efterfølgende er avisen blevet trykt i 500 eksemplarer på rigtigt avispapir. 

I år har eleverne skrevet artikler inden for blandt andet diskrimination, præstationskultur, børnekoncentionen og klima. 

Der findes en vinder inden for hver avisudgaven i to forskellige aldersgrupper, og i år løb første præmien på 5000 kroner til nedenstående klasser: 

6.-7. klasse:

Ekstra Bladet: 7.F på Tibberupskolen i Espergærde med avisen Ret (a)vis  Politiken: 7.C på Hareskov Skole i Værløse med avisen News From the Forest  Jyllands-Posten: 7.A på Danmarksgade Skole Urban i Esbjerg med avisen Danmarksgade Skole 7.a skriver avis. 

8.-10. klasse:

Ekstra Bladet: 8.TB på Kløvermarkskolen i Haderslev med avisen Kløvermark News Politiken: 2.GL på Bagsværd Gymnasiums Grundskole med avisen Globalen Jyllands-Posten: 8.A på Lillevang Skole i Lillerød med avisen VOX nyheder

Normalt bliver vinderne af året mediekonkurrence inviteret ind i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen, men i år foregik fejringen hjemme i klasselokalet grundet covid-19. 

Powered by Labrador CMS