Anmeldelse

Romantikkens verden

Romantikkens verden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når et helt universitet slår sig sammen om at fortælle, hvad man ved om en periode, er det faktisk ikke så lidt, man får at vide.

Fakta:

Titel: Romantikkens verden

Pris: 498 kroner

Sider: 639 sider

Type: Bog

Forlag: Aarhus Universitetsforlag

I dette gedigne værk - med en opbygning og flot udstyr som i de to foregående bind om renæssancen og oplysningstiden - bidrager universitetets ni hovedområder med fortællinger om romantikken fra hvert sit hjørne. Det betyder, at der i bogen er baggrundsstof at tygge på for hele lærerværelset. Om periodens kunstnerideal, om den nationale ide, og om hvad der i det hele taget var baggrunden for begrebet.

Som regel forestiller man sig en slags skønåndernes parade inspireret fra Tyskland især. Men det nye menneskeideal satte også gang i naturvidenskaberne. Vi hører om, hvordan botanikken blev udbredt til en bredere kreds af befolkningen, hvordan frenologien dømte folk til en usympatisk rolle, hvis man var født med en uheldig hovedskal, og om nye ideer i landbruget.

Alle bidrag er særdeles velskrevne. De kan hver for sig få lystlæsere, også uden for deres eget fagområde.