Anmeldelse

Spring for drenge

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Spring for drenge" er i udpræget grad en praksisorienteret fagbog, der giver inspiration og udviklingsmuligheder i den daglige undervisning på redskabsområdet. En springbog, som giver en lang række muligheder for at understøtte idrætsundervisningen og fastholde et højt aktivitetsniveau i den enkelte lektion.

Et væsentligt element i bogen er at sætte fokus på det legende aspekt i springundervisningen. At lege sig til læring kan bestemt give mod på at afprøve nye og udfordrende springformer, også for elever, der ikke har erfaringer på området i forvejen.

Bogen indeholder en lang række gode forslag til legeaktiviteter, hvor læreren bestemt kan hente inspiration til egen planlægning.

Med udgangspunkt i et indledende teoretisk kapitel arbejder bogen eksempelvis med springindlæring gennem leg, store redskaber, gymnastiksalens faste redskaber, redskabsopstillinger, springmetodik og behændighedsøvelser.

Afsnittet med fokus på springmetodik er inddelt i en række klassiske spring, der er fint beskrevet, og for hvert spring er tydeliggjort forudsætninger og teknik for modtagning.

Med bogen følger en cd-rom med bogens billeder i videosekvenser. Bog og cd-rom kan købes hver for sig, men sammenhængen mellem disse er efter min opfattelse nødvendig, idet bogens billedside er i sort-hvid med forholdsvis små billedrammer.

Skal man have en tydelig visuel sammenhæng, skal videosekvenserne gennemses, når man planlægger sine springforløb i skolen. Videosekvenserne kan også bruges direkte i undervisningen, så eleverne har mulighed for at se springene, før de prøves i praksis - her kan man selvfølgelig med fordel bruge ultraslowmotion af springene.

Titlen "Spring for drenge" passer måske ind i en DGI-tradition, men set med idrætslærerens øjne er det vigtigt at fastholde, at det er spring for alle. Springområdet i skolen er selvfølgelig væsentligt for både drenge og piger, så vi sikrer en bred alsidig tilgang til området.

"Spring for drenge" er en bog, hvor man har samlet mange ideer til redskabsundervisningen i skolen. Bogen kan også fint bruges til opslagsbog.

Anbefales til alle idrætslærere, der arbejder med redskabs- og springområdet.