Anmeldelse

Doping

Doping

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsaviser er efterhånden et udbredt fænomen. I denne er doping på dagsordenen. Flere større dagblade udgiver sådanne aviser, hvor et aktuelt emne behandles mere indgående. Doping fylder i perioder rigtig meget i medierne, især når Tour de France skydes i gang. Dette cykelløb er efterhånden nærmest synonymt med doping, og spørgsmålet er ikke længere, om der er nogen, der er dopede, men snarere hvor mange der bliver smidt ud af løbet før tid som følge heraf. Det er således et begreb, mange unge i dag er bekendt med, hvorfor det da også er godt at sætte fokus på emnet, inden de måske selv ryger ud i et misbrug.

Fakta:

Titel: Doping

Sider: 24 sider

Type: Tidsskrift

Forlag: Ekstra Bladet Skole

Der indledes med en kort oversigt over dopingens historie, så man hurtigt spores ind på emnet. Dernæst gås mere i dybden efter devisen: at skræmme er godt. Til slut er et par gode artikler om kostens og træningens betydning for et godt liv på baggrund af en række gode råd fra Mr. Fitness. Opgaverne i avisens midte er meget diskussionsprægede og ikke særlig konkrete, hvilket giver muligheder for egne refleksioner over emnet.

Overordnet er avisen og dens behandling af emnet rigtig god, artiklerne er alle velskrevne og billederne velvalgte. Dog har aviser som denne en ganske kort levetid, hvilket gør dem særdeles velegnede til behandling af højaktuelle emner. Men doping har været et kendt begreb i efterhånden rigtig mange år. Jeg kunne således langt bedre have forestillet mig dette emne behandlet i bogform med en noget længere levetid.