Billedkunst er nummer tre ud af fire på listen, når der skal vælges praktisk-musisk valgfag.
Billedkunst er nummer tre ud af fire på listen, når der skal vælges praktisk-musisk valgfag.

Så mange har billedkunst som praktisk/musisk valgfag

I en opgørelse fra ministeriet over planlagte timer i skoleåret 21/22 ligger billedkunst på tredjepladsen blandt de praktiske/musiske valgfag.

Publiceret Senest opdateret

På langt de fleste skoler er der elever, som vælger billedkunst, når de skal vælge praktiske/musiske valgfag - billedkunst, madkundskab, håndværk/design og musik. Det viser tal fra ministeriet, som folkeskolen.dk/billedkunst har fået fat i.

På hele 671 ud af landets 877 skoler er der planlagt timer i billedkunst i 7. klasse. Det samme gør sig gældende på 655 skoler i 8. klasse. Som bekendt kan der være skoler, der ikke udbyder billedkunst, da det kun er et krav, at alle skoler udbyder håndværk og design.

I tabellen nedenfor fremgår det således, hvor mange folkeskoler der har indberettet, at de har planlagt undervisning i de praktiske/musiske valgfag. Tallene er fordelt på klassetrin for skoleåret 2020/21, og fordelingen ser således ud:

Antal skoler med planlagte timer i praktiske/musiske valgfag fordelt på klassetrin og fag, 2020/21

antal skoler med div praktisk-musiske valgfag - den rigtige tabel!

Kilde: Uddannelsesstatistik.dk

Tallene for madkundskab og håndværk og design rettet af Børne- og Undrvisningsministeriet 3/5, red.

En undersøgelse, Folkeskolen gennemførte det første år med valgfag, viste, at madkundskab er klart det mest populære fag. Men alle skoler skal oprette håndværk og design, og resultater er, at flest elever har et af de to fag, mens færrest elever har musik. Valgfaget billedkunst sniger sig således ind på en tredjeplads blandt de praktiske/musiske valgfag.

Ministeriet understreger dog, at der er to vigtige forbehold i forbindelse med denne data.

For det første er der tale om planlagte timer, og det er derfor ikke sikkert, at skolerne rent faktisk har afholdt timer i fagene. Og for det andet er netop disse tal for 2020/21 ikke valideret hos skolerne efter afsluttet dataindsamling grundet corona.

Powered by Labrador CMS