Anmeldelse

Rødt kort til mobning

- i fire fag på tværs

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er godt nyt til de tværfaglige team og til undervisning, der tilgodeser de mange intelligenser på mellemtrinet. Fjorten nye rytmiske, glade og sangbare sange, som er indspillet på cd af professionelle musikere, er bare sagen! Jeg er altid med, når der laves tværfaglig undervisning, hvor kristendomskundskab indgår i naturlige og musisk-kreative sammenhænge, så faget ikke står så isoleret og betragtes som det fag, muslimerne ikke må deltage i. Så uanset fritagelsesparagraf eller ej kan alle børn på lige fod lære at omgås hinanden og samtidig lære om livet uden at skulle tænke på, om de nu er kristne, muslimer eller hinduister.

Bogen med sangene, noderne og de mange kreative opgaver sætter blandt andet fokus på mobningens mange ansigter. Igennem arbejdet med nogle gode tekster og inspirerende musik, der taler direkte til følelserne, lærer børnene at sætte ord og handling på det, som påvirker dem og deres kammerater. Foruden sangene kommer vi i materialet igennem velvalgte ordsprog, tegninger, historier og bibelske citater.

Det er et varieret og godt inspirationshæfte, som kan bruges i både musik, dansk, billedkunst og kristendomskundskab - som et tværfagligt emne med involvering af flere lærere eller bare selvstændigt i de enkelte fag. Men sørg nu for, at bogen ikke kommer til at stå isoleret oppe i musiklokalet, hvor kun musiklærerne kommer. Bogen skal frem på lærerværelset og vises frem, så alle kan se og bladre i bogen til gensidig inspiration.