Forfatterne håber, at deres bog både gør piger og kvinder med Aspergers, deres pårørende og kæreser og fagfolk klogere på, hvordan det er at leve med diagnosen.
Forfatterne håber, at deres bog både gør piger og kvinder med Aspergers, deres pårørende og kæreser og fagfolk klogere på, hvordan det er at leve med diagnosen.

Piger og kvinder med Aspergers kan spejle sig i ny interviewbog

Mange piger og kvinder med autisme oplever, at de står alene med at føle sig anderledes. Autisme forbindes typisk med drenge, og på specialskoler er der måske kun én pige i klassen. I en ny bog fortæller 11 piger og kvinder om deres liv med Aspergers.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg har ledt og ledt efter litteratur, og jeg har læst meget af det, der findes. Problemet er bare, at det meste litteratur er baseret på mænd eller på dem, som har virkelig store problemer med autisme. Det har nogle selvfølgelig, men jeg føler jo, at jeg fungerer. Jeg har et arbejde og er ikke inde i det kommunale system. Alligevel er der et eller andet", fortæller 40-årige Dorthe i bogen.

Alle har brug for at vide, at de ikke er de eneste

Alle har brug for at vide, at de ikke er de eneste

Dorthe har altid følt, at noget var anderledes ved hende. For fire år siden blev hun medlem af Mensa og stødte i den forbindelse på Aspergers Syndrom. Hun googlede det og fik et chok, for det beskrev hendes liv.

Pigerne kan også opleve, at lærerne møder dem på en uhensigtsmæssig måde, fordi de tilbydes de samme vilkår eller den samme pædagogik som drengene.

"Det kan for eksempel være i arbejdet med at udvikle sociale relationer, hvor pigerne ikke bliver imødekommet i deres eventuelle større behov end drengene for tid og hjælp til bearbejdning af sociale oplevelser og udvikling af øget social forståelse", sammenfatter makkerparret bag bogen.

Læs mere på bogens hjemmeside via linket til højre.

Læs mere

Powered by Labrador CMS